Elurikkuse erakonna uus eestkõneleja on Helen Orav-Kotta (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Helen Orav-Kotta
Helen Orav-Kotta Foto: Elurikkuse Erakond

Aasta tagasi loodud ning riigikogu valimistel täisnimekirjaga osalenud Elurikkuse erakonna uus eestvedaja on merebioloogia vanemteadur Helen Orav-Kotta. 

Erakonna põhikirja alusel ei ole erakonnal esimeest, vaid läbirääkimiste delegatsiooni juht ehk peaministri kandidaat, kes vahetub iga kuue kuu tagant. Sealjuures ei tohi sama isik olla sellel ametipostil kaks korda järjest. 

Erakonna üldkoosolekul otsustati, et senise juhi Mihkel Kanguri asemel asub eestkõneleja positsioonile merebioloogia vanemteadur Helen Orav-Kotta. 

«Mul on erakordne au saada liikmetelt toetus ning neid kõneisikuna järgmine pool aastat esindada,» sõnas Helen Orav-Kotta. «Tõenäoliselt algavad peagi konsultatsioonid teiste erakondadega ning see saab kindlasti olema huvitav protsess, kus selgub, kui suur ühisosa meil ühe või teise erakonnaga on ning milline on nende koostöötahe,» lisas Orav-Kotta.

Elurikkuse erakond saab peagi aastaseks. «Me tegime ülilühikese aja jooksul erakonna ja osalesime kahtedel valimistel. Tänan oma eelkäijat Mihkel Kangurit tema suure panuse eest Elurikkuse erakonna ülesehitamisel ning ma loodan, et suudan samaväärselt seda vankrit edasi vedada,» sõnas Orav-Kotta. 

Helen Orav-Kotta on doktorikraadiga keskkonnabioloog, kes on viimased 25 aastat tegelenud merekeskkonna uuringutega. Lisaks on ta olnud õpetaja ja juhib Eesti Looduskosmeetika Liitu.

2018. aasta sügisel loodud Elurikkuse erakond kogus 2019. aasta märtsis riigikogu valimistel 6858 häält ehk 1,2% kõigist häältest. Erakond osales ka Euroopa Parlamendi valimistel. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles