Karilaid: EKRE kaagutab ka siis, kui muna veel näha pole (17)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riigikogu liige Jaanus Karilaid.
Riigikogu liige Jaanus Karilaid. Foto: Mihkel Maripuu

«Tunnustus EKRE-le, et oskavad kaagutada ka siis, kui muna veel näha pole,» kommenteeris juulikuu erakondade populaarsusküsitlust Keskerakonna aseesimees, riigikogu liige Jaanus Karilaid. Keskerakonna ja Isamaa reitingute tõusu lubas ta sügiseks. 

Värskest Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori uuringust selgus, et juulikuus vaieldamatult enim häält teinud konservatiivide taktika on toonud edu ning kasvatanud nende toetust 2,7 protsendipunkti võrra 19,4 protsendile. Ühtlasi tähendab see, et tegu on populaarsuselt teise poliitjõuga Eestis. 

Konservatiivid edestavad Keskerakonda 4,1 protsendipuntiga ehk seni suurima edumaaga. Kui praegu toimuksid riigikogu valimised, annaks EKRE-le hääle 19,4 protsenti kindlat erakondlikku eelistust omavatest valijaist. EKRE on valitsusse pääsemisest võitnud ja nende reiting on nüüd parem kui valimistel saadud 17,8-protsendine tulemus. 

«Keskerakonna ja Isamaa reitingud kosuvad sügisel, koos munadega – siis kaagutame.»

Keskerakonna veebruari alguse 26,5-protsendine toetus sulas võimuliidu loomise järel enam kui kolmandiku võrra – mai esimeseks pooleks langes erakonna toetus 15,3 protsendile – ning on jäänud sinnakanti tänaseni püsima. 

Isamaa reiting on kukkus viimase poole aasta madalaimale tasemele. Kui märtsikuistel valimistel andis Isamaa poolt hääle 11,4 protsenti osalenutest, siis nüüd toetaks parteid vaid 6,8 protsenti valijatest. 

«Keskerakonna ja Isamaa reitingud kosuvad sügisel, koos munadega – siis kaagutame,» lubas Karilaid. 

  • Loe lähemalt:

Südasuvised kisklused toovad edu EKRE-le

ÜKS KÜSIMUS

Pärast viimaseid valimisi on Keskerakonna toetus märgatavalt langenud. Kas te ei leia, et teie valijad ei toeta praegust võimuliitu? Vastab peaminister Jüri Ratas (Keskerakond):

Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Madis Sinivee

Keskerakonna valijabaas on olnud alati väga lai. On olnud tugev ja on olnud kindel. Ma ei saa eitada, et tõesti meie reitingud, kui me võtame 3. märtsi valimised, on olnud pigem hetkel langusfaasis. Aga ma usun, et nad kindlasti taastuvad. Ma olen päris paljude Keskerakonna liikmetega erinevatest piirkondadest, toetajatega seda teemat arutanud ja Keskerakonna liikmed, meie valijad on öelnud seda, et on oluline, et me suudaksime hoida Eestis sidusat ühiskonda, tugevat ühiskonda, edukat majandusmudelit. Aga on oluline ka see, et me suudame viia Keskerakonna põhimõtteid ja ideid ellu. Ja eks valitsus on alles alustanud ja nüüd on neljal aastal võimalik oma tegevusega näidata, et need ei ole mitte ainult sõnad, vaid on ka teod.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles