Vassiljev: Keskerakond ja Isamaa võimaldavad seada võrdusmärgi Euroopa Liidu ja Nõukogude Liidu vahele (10)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Meelis Meilbaum

Sotsiaaldemokraate suvine reitingulangus ei üllata, küll aga jagub erakonna peasekretäril Rannar Vassiljevil kriitikat valitsusliidu, eriti konservatiivide kohta. 

«Keskerakond ja Isamaa on need, kes võimaldavad täna ministritel seada võrdusmärk Euroopa Liidu ja Nõukogude Liidu vahele, nõuda ametnike sõnavabaduse piiramist ja nimetada ühe ülikooli lõpetajaid hobusevarasteks,» sõnas Vassiljev. 

Ta meenutas traditsiooni anda valitsusele sada kriitikavaba päeva. «Kas keegi kujutaks seda ette tänase valitsuse puhul? Kahtlemata on praegune valitsus suutnud esimese kolme kuuga palju teha, aga kahjuks ühiskonna lõhestamisel ja seniloodu lõhkumisel ning lammutamisel,» kirjeldas ta. 

Reiting ei morjenda 

Sotsiaaldemokraatide kahe protsendipunktine langus 12,8 protsendilt 10,8 protsendile ei morjenda. «Sotsiaaldemokraatidel on ajalooliselt suvekuud olnud selles osas alla keskmise ja sel aastal võimendas võrdlust juuni, kus erakonna esimehe valimised ning uus esimees olid meediatähelepanu keskmes,» põhjendas sotside peasekretär. 

Vassiljevi sõnul pole sotsiaaldemokraadid seadnud eesmärgiks kiiret reitingutõusu, vaid strateegilise lähenemise, mille eesmärk on jõuda tänasest vastandumisel, valedel ja hirmutamisel põhinevast olukorrast hooliva ja isikuvabadustel põhineva Eestini. 

«Perekond Helmede reitingu tõus pärast provotseerivaid ja konfliktile suunatud väljaütlemisi illustreerib ilmekalt vajadust vastutustundliku ja mõtestatud tegevuse järele,» lisas Vassiljev. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles