Helme õnnitles briti uut peaministrit ja pakkus oma kogemusi suveräänsuse taastamisel (15)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Valitsuse pressikonverents. Pildil Mart Helme.
Valitsuse pressikonverents. Pildil Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme õnnitles Boris Johnsonit Briti konservatiivide partei esimeheks ja Suurbritannia peaministriks tõusmise puhul. Lisaks on Helme valmis jagama kogemusi suveräänsuse taastamisel. 

«Eesti on alati saanud loota Suurbritanniale kui ühele oma lähimatest liitlastest ja sõpradest,» kirjutas Helme esimees saadetud kirjas Johnsonile. «Olen kindel, et head suhted meie riikide ja rahvaste vahel jätkuvad ka tulevikus. Võite loota meie erakonnale kui sõbrale Eestis,» märkis ta. 

«Eesti inimesed mäletavad raskusi, mis tuli ületada, et lahkuda liidust, mille liikmed me ei tahtnud kunagi olla. Me olime valmis taluma ka raskusi ja tagasilööke,» kirjeldas Helme Johnsonile, kuidas Eesti sai vabaks Nõukogude Liidust. «Oma tee valimine ei tule kunagi ilma hinda maksmata. Soovin teile jõudu ja meelekindlust teie ees seisvates väljakutsetes. Olen alati valmis jagama kogemusi, mida Ida-Euroopal on pakkuda oma suveräänsuse taastamisel,» kirjutas Mart Helme.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles