Ratas kommenteeris presidendi kriitikat EKRE suunal (74)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas ja president Kersti Kaljulaid.
Peaminister Jüri Ratas ja president Kersti Kaljulaid. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratase sõnul tugevad emotsioonid ja teravad laused võivad mõtte paremini kohale viia, kuid ei aita Eestit kodu- ega välismaal. 

Eelmisel neljapäeval, 18. juulil ütles president Kersti Kaljulaid väljaandele Foreign Policy, et vihkab EKRE poliitikuid nende käitumise pärast ning vabandab selle eest, millise kuvandi see võib Eestist anda.

Peaminister Jüri Ratase sõnul lasub kõigil Eesti poliitikutel vastutus oma sõnade pärast ja meie riigi ees. Peaminster selgitas, et igal poliitiku sõnal on avalikkuse ja ajakirjanduse ees esinedes kaal, mida tuleb tajuda ning mille eest vastutust kanda. «Seepärast on poliitikute kohustus kõnetada kõiki Eestimaa inimesi ning hoiduda nende üksteisele vastandamisest. Vastasel juhul on nende sõnad kasutud,» ütles Ratas. 

«Meie tee on ühiste huvide leidmine ja nende eest seismine omavahel lugupidavalt rääkides ning käitudes,» lausus Ratas. Ühe näitena tõi peaminister välja tantsu- ja laulupeo: «Kui palju ühist on eestimaalastel ning kui võimsad me üheskoos oleme.»

«Tugevad emotsioonid ja teravad laused võivad viia küll mõtte paremini kohale, aga ei aita meie inimesi ega meie riiki ei kodu- ega välismaal,» selgitas Ratas. «Kui suudame inimeste ja poliitikutena neid põhimõtteid silmas pidada, siis saame ühiselt Eestit edasi viia.»

Kommentaarid (74)
Copy
Tagasi üles