Siseministeeriumi uut osakonda asub juhtima Lea Danilson-Järg

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Lea Danilson-Järg.
Lea Danilson-Järg. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) allkirjastas möödunud nädala lõpus käskkirja, millega nimetas siseministeeriumi rahvastiku- ja perepoliitika osakonna juhiks Lea Danilson-Järgi.

Augusti alguses ametisse asuva Danilson-Järgi tööülesanneteks on siseministeeriumi pädevuses olevate poliitika kujundavate otsuste sisuline ettevalmistamine või rakendamine ning põhipalgaks 3200 eurot kuus, selgub ministri käskkirjast.

Danilson-Järg täpsustas, et pikemaajalisemaks plaaniks on välja töötada sündimust toetav perepoliitika visioon, augustis ootab teda ees kohtumine riigikogu rahvastikukriisi probleemkomisjoni liikmetega. 

Lisaks on tal plaanis üle vaadata sotsiaalministeeriumis pooleli olevad asjad seoses perepoliitika kujundamisega. «Ammendavaid selgitusi saab anda augustis,» lisas ta plaane kommenteerides. 

Danilson-Järg on MTÜ Eesti Sündimusuuringud juhatuse liige, enne ministeeriumisse asumist töötas ta Postimehes Meie Eesti rahvastiku rubriigi toimetajana. «See oli väga hea kogemus, mille raames pidingi tegelema väga erinevate rahvastikupoliitikat puudutavate valdkondadega,» sõnas Danilson-Järg. «Lisaks on ministeeriumis kasulik oskus oma ideid paberile panna ja avalikkusele esitleda, mida sai ka ajakirjanikuna olles arendada,» märkis ta. 

Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa võimuliit otsustas, et siseministeeriumi juurde tuleb kümneaastase vaheaja järel uuesti luua rahvastikuministri ametikoht. Rahvastikuministriks sai Isamaa liige Riina Solman. 

Kui varem oli rahvastikuministri põhieesmärk edendada integratsiooni, siis nüüd on minister Solmani fookuses perepoliitika ja laste sündimuse arvu kasvatamine. Tegemist on ühe prioriteediga erakonna valimisprogrammis ja valitsuse tegevusplaanis. 

Solman esitas juuni lõpus valitsusele eelnõu, mille kohaselt luuakse siseministeeriumi uus, rahvastiku- ja perepoliitikaga tegelema hakkav osakond ja selle jaoks on tänavu vaja ligi 113 000 eurot, mis eraldatakse valitsuse reservist.

Seni on sündimuse kasvatamine ja perepoliitika olnud sotsiaalministeeriumi valdkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles