Savisaar: Kaljulaid üritas oma avaldusega EKRE kohta Ratast mõjutada (43)

Andres Einmann
Copy
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar leiab, et president Kersti Kaljulaid üritas oma palju vastukaja tekitanud avaldusega EKRE kohta mõjutada peaminister Jüri Ratast.

«President ütles, et tema vihkab EKREt. See oli jahmatamapanev avaldus. Saan aru, et Kaljulaid on Isamaaliidu President ja peabki nii rääkima. Aga ma ei usu, et keegi tema eelkäijatest oleks nõnda väljendanud Parlamendipartei suhtles. Pealegi oli ju naha, et sellega püüti mõjutada Ratast. Peaminister ei ole küll reageerinud, aga seda oodatakse,» kirjutas Savisaar sotsiaalmeedias.

Savisaar lisas, et riigipeal peabki oma arvamus olema aga ta ei tohi nii selgelt ühte väravasse mängida.

President Kersti Kaljulaid ütles väljaandele Foreign Policy, et vihkab EKRE poliitikuid nende käitumise pärast ning palub vabandust selle eest, millise kuvandi see võib Eestist anda.

«Ma vihkan neid nende käitumise pärast. Korralikud inimesed ei pea ennast selliselt üleval ja see ei ole vaade, mida me Eestis jagame. Ma pean nüüd nende rumalaid samme selgitama ning territooriumi tagasi vallutama. Ma olen rääkinud selle partei ministritega ja meie ühine arusaam on, et sel viisil inimesi ärritades, pole võimalik rahvusvahelises ühiskonnas funktsioneerida. Mind närib kahtlus, et osa inimesi neist ei saa aru sellest, mida nad teevad,» rääkis Kaljulaid avameelselt Foreign Policy intervjuus.

Kaljulaid rääkis väljaandele, et loodab, et EKRE lõpetab oma tegevuse peatselt. «Kui mitte, siis ma jätkan nende eest vabandust palumist,» ütles ta.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles