Kilk: IRLi sisekriitika jättis valijale hea mulje

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ärimees Rein Kilgi hinnangul võis IRLi populaarsuse langust valijate silmis ära hoida ka asjaolu, et paljudele mõjus sümpaatselt, kuivõrd jõuliselt erakond ise elamislubade skandaaliga seotud isikud hukka mõistis.

Ta soovitas Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates teiste erakondade poliitikaseadjatel analüüsida, milline mõju võis olla erakonna populaarsusele sellel, et IRLi liikmed ise kõige valusamalt elamislubade skandaali sattunud Indrek Raudset ja Nikolai Stelmachi pitsitasid.

«Kõige valusamad nuhtlejad ja rooskajad tulid IRLi seest ja sisemine vedur liikus rongi ees,» meenutas ta. «Enne kui keegi jõudis avalikkuses teha ettepanekut need inimesed IRList välja heita, tuli ju see IRLi seest.»

Ka ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis, et see kriitika mõjus Res Publica Liidule (IRL) positiivselt. «Erinevalt Eesti tavapärasest parteipoliitikast on IRL nagu sisemiselt puhastunud,» hindas ta.

Kilk ennustas, et IRLi sees jätkub elamislubade skandaal isegi siis, kui ülejäänud Eesti on sellest juba tüdidenud.

Elamislubade müügi skandaal ei ole mõjutanud Isamaa ja IRLi populaarsust, mis on viimased neli kuud püsinud samal tasemel - 16 protsendi peal -, selgus BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles