Reinsalu ei võtaks Maltale saabunud migrante Eestisse (5)

Postimees
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Matti Kämärä

Välisministri Urmas Reinsalu arvates ei peaks Eesti võtma vastu Maltale saabunud migrante, kelle ümberpaigutamist Eurooa Liidu teistesse riikidesse Malta peaminister lubas. 

Malta peaminister Joseph Muscat ütles eile, et tema riik paigutab teistesse Euroopa Liidu riikidesse ümber 65 migranti päästelaevalt Alan Kurdi, millel on keelatud Malta vetesse siseneda.

«Minu isiklik veendumus on, et ma ei kiirustaks sellele jaatavalt vastama. Ma arvan, et oluline on, et Euroopa Liidu piirid peaksid ja kindlasti sellesse oleme eelkõige valmis panustama,» ütles Reinsalu täna ERRi raadiouudistele ja lisas, et Eestil ei ole kohustust neid isikuid Eesti territooriumile toimetada ega paigutada, lisaks ei ole Eesti valitsus Maltalt ametlikku palvet saanud. 

«Tõsisasi on - mida ma pani tähele ka eile Itaalia ja Malta välisministri avalduses, kus nad ühiselt kutsusid üles Euroopa Liitu justnimelt mehhanismi looma, mis neid isikuid ümber jaotaks - niisuguste kohustuslike mehhanismide osas teatavasti Eesti koos mitmete teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega seda tüüpi initsitiivi sõber ei ole,» ütles Reinsalu.

Ta rõhutas vajadust pidada  kinni Euroopa Liidu rändepoliitika aluseks olevast Dublini põhimõttest, mille kohaselt vastutab immigrantide eest riik, mille territooriumile nad esimesena sisenesid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles