Siseministeerium keelaks valimisreklaamid vaid hääletusruumis (3)

Postimees
Copy
Valimisnänn. Pilt on illustratiivne.
Valimisnänn. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Siseministeeriumi hinnangul tuleks valimisagitatsiooni piirangut muuta selliselt, et valimiste päeval oleks agitatsioon keelatud ainult hääletamisruumis, mitte kogu hoones, kus asub valimisjaoskond, nagu praegune seadus ette näeb.

«Regulatsioon, mis keelab valimisagitatsiooni ka ruumides, mille kaudu valija siseneb hääletamisruumi, kehtestati ajal, kui valimisjaoskonnad asusid peamiselt koolimajades, vallamajades jne, kus valija liikus hääletamisruumi vaid läbi ühe või kahe ruumi,» on siseministeeriumi seisukoht, mille on kinnitanud minister Mart Helme, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Praeguseks on juba mitmete valimiste ajal valimisjaoskonnad üle viidud suurtesse kaubanduskeskustesse, milles on palju sissepääse ja ruume,» kirjutab ministeerium, kelle hinnangul on seaduse täpne tõlgendamine tekitanud probleeme, sest jääb arusaamatuks, millises ulatuses peab näiteks kaubanduskeskuses olema valimisagitatsioon piiratud.

Siseministeeriumi teatas vastuskirjas, et toetab justiitsministeeriumis koostatud eelnõu, mille eesmärk on keelata kaotada valimisagitatsioon, kuid eelloetletud tingimustel.

«Teeme ettepaneku muuta valimisseadustes käsitletavat valimisagitatsiooni keeldu selliselt, et valimisagitatsioon oleks keelatud ainult hääletamisruumis,» teatas siseministeerium.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles