Ringkonnakohus jättis Savisaare kaitsjad rahata

BNS
Copy
Edgar Savisaar ja tema kaitsja Oliver Nääs Harju maakohtus.
Edgar Savisaar ja tema kaitsja Oliver Nääs Harju maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud neljapäeval kaitsjate taotlust hüvitada tervise tõttu kohtupidamisest vabastatud Keskerakonna kunagise juhi ja Tallinna endise linnapea Edgar Savisaare süüasja menetluskulud.

Harju maakohus jättis 18. veebruaril oma määrusega läbi vaatamata vandeadvokaatide Oliver Nääsi ja Gretta Oltjer-Timbergi poolt maakohtule 15. jaanuaril esitatud taotluse riigilt ligi 250 000 euro menetluskulude väljamõistmiseks.

Ringkonnakohus ei nõustunud esindajate seisukohaga, et taotlused menetluskulude hüvitamiseks on esitatud tähtaegselt kuna menetluskulude hüvitamise otsustus tuleb teha menetluse lõpetamise kohta tehtud kohtumäärusega üheaegselt.

Seega ringkonnakohus jagas maakohtu seisukohta, et menetluskulude hüvitamise taotlused olid esitatud hilinemisega ning vastavalt riigikohtu juhistele tulid need jätta läbi vaatamata.

Seoses esindajate väitega, et kohus on pooli eksitanud ja käitunud vastuoluliselt, märkis ringkonnakohus, et kaitsjate poolt oli esitatud taotlus kriminaalmenetluse lõpetamiseks ning tähtaja määramiseks menetluslike taotluste esitamiseks.

Vandeadvokaat Oliver Nääs kinnitas BNSile, et viib menetluskulude hüvitamise vaidluse kindlasti riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles