Ratas: Kuusikul õigust hüvitisele ei ole (28)

Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Peaminister Jüri Ratas kinnitas kolmapäeval riigikogu infotunnis, et vaid päeva väliskaubandus- ja IT-ministri ametis olnud Marti Kuusikul puudub õigus hüvitisele.

«Vastab tõele, et õigust hüvitisele ei ole – see tuleneb vabariigi valitsuse seadusest, kui minister astub tagasi omal soovil,» selgitas Ratas.

Tema sõnul oli ta nõupidamisel, kus Kuusik ütles, et on otsustanud tagasi astuda, ning sellel kohtumisel ei lubanud keegi talle mingit hüvitist. «Samas on Eesti demokraatlik riik ja inimesed saavad nõudeid esitada. Ja kui neid nõudmisi ei täideta, siis on inimestel õigus pöörduda kohtusse,» märkis Ratas.

Ta lisas, et vaid päeva ametis olnuna ta ise kindlasti mingit hüvitist riigilt nõudma ei hakkaks.

Perevägivalla skandaali tõttu väliskaubandus- ja IT-ministri ametist loobunud Marti Kuusik läks riigi vastu kohtusse ja nõuab üle 31 000 euro.

Kuusik esitas 30. mail Tallinna halduskohtule kaebuse riigi vastu ning nõuab enda sunnitud tagasiastumise tõttu riigilt hüvitiseks 31 458 eurot ehk oma kuue kuu ametipalka. Kuusik oli teatavasti ministriametis poolteist päeva.

Kuusik esitas peaminister ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele avalduse ministriametist tagasiastumiseks 30. aprillil. Kuusik teatas toona, et astub ministriametist tagasi valitsuse töörahu, oma maine puhastamise ja perekonna kaitsmise huvides.

Tänases riigikogu kevadistungjärgu viimases infotunnis olid parlamendisaadikute küsimustele vastamas peaminister Jüri Ratas (Keskerakond), välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) ja justiitsminister Raivo Aeg.

Infotunnile järgneb kell 14 algav riigikogu täiskogu istung, kus teeb ettekande ka Euroopa Komisjoni liikme kandidaat Kadri Simson

Tagasi üles