Sotsid läksid kindla peale: uueks juhiks valiti Indrek Saar (11)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Üks esimesi, kes uut parteijuhti Indrek Saart õnnitlema kiirustas, oli Euroopa Parlamendi valimistel supertulemuse teinud Marina Kaljurand.
Üks esimesi, kes uut parteijuhti Indrek Saart õnnitlema kiirustas, oli Euroopa Parlamendi valimistel supertulemuse teinud Marina Kaljurand. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval Tartus Vanemuise kontserdisaalis toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogul andis senine erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatepulga üle Indrek Saarele.

Veel mõni kuu tagasi magusat valitsuserakonna positsiooni nautinud, kuid nüüd riigikogu väikseimaks, kümne mandaadiga parteiks jäänud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna delegaatidel oli kolm juhivalikut: värskelt poliitikasse tulnud ja tulevikku vaatav Riina Sikkut, erakonna raudvarana kindlustunnet pakkuv Indrek Saar või erakonna senisele poliitikale vastanduv endine Väätsa vallavanem Lauri Läänemets.

Veel pühapäeva hommikul oli kõik lahtine, sotsid sosistasid omavahel, et läheb tihedaks rebimiseks. Kolme kandidaadi sõnavõttudele eelnenud lahkumiskõnes, mille pidas erakonda neli aastat tüürinud Ossinovski, loetles ta muuhulgas vigu ja põhjuseid, miks riigikogu valimistel loodetust kehvem tulemus tehti. «Raineri (Vakra – toim) plagiaadiskandaal, Eesti 200 teke, aga neil ma ei tahaks pikalt peatuda,» ütles ta. Ossinovski tõi välja, et võeti ette liialt palju reforme, mida ei suudetud piisavalt selgitada. Oluline viga tehti tema sõnul alkoholiaktsiiside liiga hoogsal tõstmisel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles