Ratas esitab Simsoni Euroopa Komisjoni liikme kandidaadiks

BNS
Copy
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Matti Kämärä

Peaminister Jüri Ratase ettepanekul arutatakse neljapäevasel valitsuse istungil Kadri Simsoni nimetamist Euroopa Komisjoni liikme kandidaadiks.

Ratas esitab Simsoni Euroopa Komisjoni järgmisse koosseisu ning ka praegusse koosseisu liikme kandidaadiks juhul, kui vabaneb Eestist nimetatud liikme koht, edastas valitsuse pressiesindaja.

Peaministri hinnangul on oluline, et Euroopa Komisjon seisaks ühtse ja tugeva Euroopa Liidu eest. Tugev ja teovõimeline Euroopa Liit on ka Eesti huvides, märkis Ratas ettepanekus.

«Kadri Simsonil on Euroopa Komisjoni ja teiste Euroopa Liidu institutsioonidega pikaajalise koostöö kogemus. Majandus- ja taristuministrina juhtis ta kompetentselt, pühendunult ja tulemuslikult siseturu, energeetika ja transpordiküsimuste valdkondi Euroopa Liidu Nõukogus,» ütles Ratas ning lisas, et selle töö tulemusel tuntakse teda hästi ja hinnatakse teda nii ministritest kolleegide seas kui ka Euroopa Liidu institutsioonides.

Valitsus taotleb ka riigikogu juhatuselt kandidaadile võimalust esineda ettekandega riigikogus 12. juunil. Eesti kandidaadi Euroopa Komisjoni liikme ametikohale esitab valitsus pärast kandidaadi esinemist riigikogus.

Euroopa Komisjoni liikme kandidaat peab vastama Euroopa Liidu lepingus ja Euroopa Liidu toimimise lepingus sätestatud nõuetele.

Euroopa Komisjoni praegu ametis oleva koosseisu ametiaeg lõpeb 31. oktoobril.

Komisjoni liikmed nimetatakse ametisse viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles