«Olukorrast riigis»: Ratas võidakse vangerdada Eesti eurovolinikuks (31)

Postimees
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saatejuhid Ahto Lobjakas ja Andrus Karnau käisid Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» välja stsenaariumi, mille kohaselt Keskerakond ja Reformierakond võivad sügiseks moodustada valitsuse ning hoopis praegune peaminister Jüri Ratas saadetakse Euroopa Komisjoni Eesti volinikukohta täitma, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Ma ei usu, et Jüri Ratase võimuiha oleks nii suur, et ta oleks valmis välja kannatama selle Eesti maine rikkumise ja nihutamise natslikkusse serva,» ütles Lobjakas oma viimaseks jäänud saates.

Lobjakas käis Andrus Ansipi intervjuud lugenuna välja spekulatsiooni, et Keskerakond ja Reformierakond moodustavad ikkagi lõpuks kahepeale valitsuse, kusjuures peaministri positsioon võibki jääda kas Ratasele või siis saadetakse Kadri Simsoni asemel hoopis Ratas Eesti eurovolinikuks, mis jätaks talle võimaluse sealt kunagi Eesti poliitikasse naasta.

Lobjakas tõdes, et Reformierakond peab siiski mõtlema ka järgmistele valimistele, mistõttu ei pruugi nad leppida peaministri positsiooni loovutamisega sellises valitsuses, sest see samm ei pruugi neile järgmisel korral enam valimisvõitu tuua.

Karnau arvates võib Ratase eurovolinikuks saamise järel tõusta peaministriks ikkagi Kaja Kallas Reformierakonna ja Keskerakonna valitsuses.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles