Konkurents sotside juhi kohale on tasavägine

Postimees
Copy
Riina Sikkut
Riina Sikkut Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi kohale käib Riina Sikkuti, Indrek Saare ja Lauri Läänemetsa vahel tihe rebimine, kirjutab ERR.

Esimehe kandidaadid on väideldes Eestile tiiru peale teinud ja piirkonnaorganisatsioonid on vaaginud, keda nad esimeheks soovivad - mõnes piirkonnas jäi sõelale kaks kandidaati, mõnes üks ja mõni piirkond jättis otsuse tegemata.

Neljapäeval, kui Ida-Virumaal alles koguneti, oli seis selline, et Lauri Läänemetsa toetati kuues piirkonnas, Indrek Saart viies ja Riina Sikkutit kahes. Kuigi Läänemetsa taga paistab teistest rohkem piirkondi, ei tähenda see võitu, sest oluline on ka delegaatide arv - arvukamalt tuleb delegaate üldkogule esimeest valima Harjumaalt ja Tallinnast, kus pärast debatti oma eelistust ei valitud, palju delegaate on ka Tartust, kus toetati Sikkutit ja Saart, ning Lääne-Virumaalt, kus toetati Saart. 

SDE juhatuse liikme Eiki Nestori sõnul on võitjat keeruline ennustada, sest delegaadid, kes 9. juunil Eesti eri piirkondadest Tartusse esimeest valima lähevad, on oma otsustes vabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles