Tarand ei nuta europarlamendi kohta taga (20)

Postimees
Copy
Indrek Tarand sotside valimispeol restoranis Platz.
Indrek Tarand sotside valimispeol restoranis Platz. Foto: Mihkel Maripuu

Valimistel napilt europarlamendist välja jäänud Indrek Tarandi sõnul on valimistulemus selline, nagu on ning ta on valmis asuma uut tööd otsima.

Sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerinud Tarand sai valimistel 2856 häält. Europarlamenti valituks osutunud Sven Mikser sai 2886 häält ehk vaid 30 häält rohkem.

«Valimistulemus nii on ja lähme edasi. Huvitavad ajad on ees kõikidel,» ütles Tarand Kuku raadiole.

Tarandil oleks võimalik pääseda siiski Euroopa Parlamenti juhul, kui sotside esimeheks kandideeriv Sven Mikser partei esimeheks valitakse ja ta otsustab seejärel oma mandaadist loobuda.

«Otsus, mida Mikser teeb oma mandaadi ja eluga, on tema teha. Kindlasti teeb ta enda vaatevinklist õige otsuse,» lausus Tarand.

Ta lisas, et Eesti erakonda ei saa juhtida europarlamendist, mida tõestas Reformierakonna juht Kaja Kallas terve eelmise aasta.

Juhul kui Tarandil on tarvis hakata uut töökohta otsima, siis selleks tal majanduslikku survet pole, kuna europarlament toetab endisi saadikuid mõne aja jooksul, kuni nad uue töö leiavad.

«Tööd pean ma otsima. Võib-olla pakub väljakutseid Telliskivi loomelinnak, võib-olla midagi muud. Midagi elus juhtub, elu on huvitav,» ütles Tarand.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles