Kaljulaid: tulemus kujunes Ratase koalitsioonile üheselt mõistetavaks kaotuseks (25)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest
Raimond Kaljulaid saates Otse Postimehest Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Europarlamendi valimistel üksikkandidaadina 20 643 häält (6,2 protsenti häältest) saanud Raimond Kaljulaid sõnas, et toetus valitsuserakondadele näitab valijate hukkamõistvat hinnangut praegusele valitsusele. Oma tulemust kommenteeris ta järgmiselt: «Loomulikult võib tulemusega rahule jääda, kui osutud valituks.»

Keskerakonna, konservatiivide ja Isamaa toetus kokku oli 37,4 protsenti. «Valitsuserakondade toetus alla 40 protsendi näitab selgelt hukkamõistvat hinnangut Eesti inimestelt sellele kokkuleppele, mis sõlmiti pärast riigikogu valimisi. Erakordselt nõrk veel selles valdkonnas on Keskerakonna tulemus,» kommenteeris hiljuti Keskerakonnast lahkunud Raimond Kaljulaid. 

«Mul õnnestus küllalt tugevalt panustada sellesse, et tulemus kujunes Ratase valitsuskoalitsioonile selgeks, üheselt mõistetavaks kaotuseks,» kommenteeris Kaljulaid. 

Hiljuti Keskerakonnast lahkunud Raimond Kaljulaidil jagus kriitikat ka Jüri Ratase kui erakonna esimehe suhtes. «Ratas on erakonna sees seda koalitsiooni moodustades päris tugevalt autoriteeti kaotanud.» 

Kaljulaid tänas kõiki valijaid ning tunnustas just Reformierakonda ja sotsiaaldemokraatide esinumbrit Marina Kaljuranda. «Eile öösel ei ole pidanud ühegi erakonnaga liitumisläbirääkimisi ja ka täna pole seda teinud,» vastas Kaljulaid kuulduste kohta tema liitumisest Refomierakonnaga. 

«Loomulikult pean kaaluma, mis on alternatiivid, kuidas neid inimesi esindada, kes ka nüüd mind valisid.»

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles