Parts: tagasiastumismõte käis peast läbi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa arvamusliidrite lõuna. Juhan Parts.
Pärnumaa arvamusliidrite lõuna. Juhan Parts. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tunnistas riigikogu infotunnis, et mõte tagasi astuda käis tal elamislubade skandaali puhkemise järel peast läbi.

«See mõte käis läbi, aga ma pean tunnistama, et ma ei tunne poliitilist vastutust,» sõnas Parts vastuseks oma asendusliikme Juku-Kalle Raidi vastavale küsimusele.

«Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi otsused pole lähtunud kellegi erahuvidest, meie asi on küll teada huvigruppide vajadusi, aga lähtuda ikka avalikest huvidest ja seda oleme ka teinud,» kinnitas Parts.

Rääkides endiste Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmete Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi elamislubade ärist väitis Parts, et ministeeriumi asi pole anda hinnangut, kas ettevõtlusload on fiktiivsed, teeseldud, nagu ajakirjandus on väitnud.

Vastuseks sotsiaaldemokraat Neeme Suure küsimusele elamislubadega seotud investeeringute olemasolu kohta tunnistas Parts, et analüüsi selle kohta pole, aga ministeerium näeb laiemat investeeringute kasvu reaalmajanduses.

Keskerakondlase Mihhail Stalnuhhini küsimusele, kas ministeeriumil on andmeid Tallinnas Kooli tänavale ühte korterisse sisse registreeritud 147 investori reaalsete investeeringute kohta, Parts otseselt ei vastanud. «Jälgime üldisi statistilisi numbreid,» sõnas ta.

Sotsiaaldemokraat Kajar Lemberi küsimusele, kas ministeerium on kontrollinud elamislubade andmise järel tehtud investeeringute vastavust äriplaanile, vastas Parts eitavalt.

Minister avaldas igakülgset valmisolekut koostööks vastavat skandaali uuriva riigikogu erikomisjoniga, kui selline ükskord luuakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles