Euroopa Parlamendi valimistel on hääletanud ligi 19 protsenti valijatest

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
E-hääletus.
E-hääletus. Foto: Erik Prozes

Täna õhtu kella 20 seisuga on Euroopa Parlamendi valimistel oma hääle andnud 165 123 valijat, mis moodustab 18,7% nende üldarvust. Elektrooniliselt on hääletanud 116 805 inimest, jaoskondades on antud 48 318 häält.

Viis aastat tagasi peetud Euroopa Parlamendi valimistel oli samal ajal jaoskondades hääletanud 45 427 inimest ning e-hääletajaid oli kella 20-se seisuga 74 326.  Kokku oli valiku langetanud 13,3% valijatest. Paari kuu eest toimunud Riigikogu valimistel oli kuuenda eelhääletamise päeva õhtuks valiku langetanud 258 665 valijat, mis moodustas 29,4% valijate üldarvust.

 

Kõikides jaoskondades on võimalik eelhääletada veel homme, 22. mail kell 12 – 20. Igas omavalitsuses on vähemalt üks jaoskond, kes korraldab ka väljaspool elukohta hääletamist. Jaoskondade kohta leiab lisainfot kaardirakenduselt valimised.rahvastikuregister.ee. Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

E-hääletamine aadressil www.valimised.ee lõpeb homme kell 18. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti e-hääletamise ajal või homme jaoskonnas. Valimispäeval, 26. mail häält muuta ei saa ning hääletada saab vaid elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Euroopa Parlamendi valimistel saavad hääletada Eesti kodanikud ja siin alaliselt elavad ning hääletamiseks soovi avaldanud teiste Euroopa Liidu riikide kodanikud. Üle kogu Eesti on üks ringkond, mis tähendab, et valida saab kõigi 66 kandidaadi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles