Euroopa küsimustele pühendatud «Esimese stuudio» debatt kiskus sisepoliitiliseks

Copy
Euroopa Liidu lipud.
Euroopa Liidu lipud. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Kuigi tänaõhtuse «Esimese stuudio» fookuses oli küsimus, millist Euroopat tahavad ehitada Isamaa ridades Euroopa Parlamenti kandideeriv erukindral Riho Terras ja Eesti 200 esinumber Lauri Hussar, kiskus debatt sisepoliitiliseks.

Lauri Hussar heitis Terrasele ette seda, et Isamaa lubab küll minna Euroopasse Eesti eest seisma, aga tegelikult ei suudeta isegi Eestis Eesti asja eest seista.

Võimukoalitsioonis olev Isamaa soovib sada kriitikavaba päeva, aga iga päev teeb Eestile kahju, lisas Hussar.

«See on just see Eesti, kuhu me ei tohi sattuda. Mul on väga kahju, aga ma täna ei näe suurt vahet, mis vahe on EKRE-l, mis vahe on Isamaal. Te olete nõus, Riho Terras, et meil on Venemaale territoriaalsed nõudmised,» süüdistas Hussar Terrast.

Terras omakorda nimetas Hussari sõnu populismiks ning kinnitas, et ta pole nõus sõlmima piirilepingut. «Kui üks osapool ei taha (piiri)lepingut sõlmida, on see leping meile kahjulik, aga ütlesin ka väga selgelt, et ei ole mingeid nõudmisi ja ma ei lähe küsima Petserit tagasi,» viitas Terras oma varasemale intervjuule.

Terrase arvates on Hussari seisukohad «liberaalpopulistlik pläma», millel polevat mingit argumentatsiooni.

«See on siis hea näide, kuidas konservatiivsed poliitikud oskavad suhelda, milline on nende viis. Kahjuks, Riho Terras, teie käitumine on täna Eestile julgeolekuohuks,» vastas Hussar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles