Le Pen käis EKREt promomas (28)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Pärast esimest jutuajamist Marine Le Peniga läks seltskond ühispildi jaoks riigikogu valgesse saali.
Pärast esimest jutuajamist Marine Le Peniga läks seltskond ühispildi jaoks riigikogu valgesse saali. Foto: Tairo Lutter

Kui Prantsusmaa paremäärmusliku Rahvusrinde juht ja Euroopa Parlamendi liige Marine Le Pen esmaspäeva südaööl Tallinna lennujaama jõudis, oli tal nägu naeru täis. «Ma tulen selleks, et kohtuda homme EKRE juhiga, kellega koos me soovime teha ühise fraktsiooni,» teatas ta entusiastlikult.

Marine Le Pen on sisuliselt Euroopa tuuril, kus lubab koos kohalike konservatiividega rahvale võimu tagasi anda. Ekrelased raiuvad, et Krimmi annekteerimist tunnustav Le Pen kutsus end ise Eestisse. Eile kinnitati erakonna peakontorist, et meeleolukat päeva finantseeris osaliselt EKRE ise, suures osas maksis selle eest ka loomisel olev Euroopa Parlamendi fraktsioon.

Sõbrapildid riigikogus

Esimene kohtumine konservatiivide vahel toimus kell 10 riigikogus kinniste uste taga. Kohtumise ootuses istusid ühel pool lauda EKRE ninamehed Mart ja Martin Helme koos saatjaskonnaga, teisel pool vaikuses Le Pen oma inimestega. Järsku pöördus Mart Helme eesti keeles ajakirjanike poole: «Piinlik, piinlik! Noh, Postimees, teil on uudis juba valmis kindlasti tehtud, kuidas me Krimmi annekteerimist toetame.»

Ajakirjanikud siunatud, pöördus ta inglise keeles Le Peni poole ja seletas, et Eestis on olukord samasugune nagu Prantsusmaal. Prantslane noogutas vaikides ja ajakirjanikud aeti ruumist välja.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles