Lauri Läänemets: Jüri Ratas otsustas Le Peni külaskäigu ajaks end taas teki alla peita (14)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks.
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatuse liige ja erakonna juhiks kandideeriv Lauri Läänemetsa sõnul tõestas tänane päev, et peaminister Jüri Ratas on peaminister vaid paberil ja ei suuda oma valitsuspartnerit Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKREt) korrale kutsuda niivõrd delikaatses teemas nagu välispoliitika. 

Läänemetsa sõnul peaks välispoliitika olema see punane joon, millega ükski vähegi riigimehelikult mõtlev peaminister mängida ei luba. «Hämmastav, aga peaminister Jüri Ratas otsustas Le Peni külaskäigu ümber korraldatud šõu ajaks end taas teki alla peita, lastes koalitsioonipartneril esitleda Eestit väisavaid paremäärmuslasi nagu mingeid superstaare,» ütles ta. 

«Veelgi enam, Le Pen, kellega EKRE-l oli «au ja rõõm kohtuda», ei hoidnud samal ajal omalt poolt tagasi sõnu ei Keskerakonna ega peaminister Ratase kohta,» lisas Läänemets. 

«Ratasest on saanud kahjuks ainult kuller, kes toimetab lahkuvate ja ametisse asuvate EKRE ministrite avaldusi Kadriorgu,» sõnas ta ja küsis retooriliselt, et millal viimati kuuldi Jüri Ratase tegemiste kohta midagi sisulist kui EKRE tempude eest vabandamised välja jätta. «Kõik Jüri Ratase punased jooned, milles koalitsiooniläbirääkimiste nii palju räägiti, on koos esimeste kevadvihmadega rentslist alla uhutud,» sõnas sotside esimeheks kandideeriv Lauri Läänemets. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles