Kert Kingo: meil ei maksa ennast petta sellega, et kõik väga usuvad e-hääletuse turvalisusesse (18)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
EKRE väliskaubandus- ja IT-ministri kandidaat Riigikogu liige Kert Kingo.
EKRE väliskaubandus- ja IT-ministri kandidaat Riigikogu liige Kert Kingo. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kert Kingo kaalus pikalt, kas võtta vastu ministriportfell või jääda ikkagi riigikokku oma valijatele antud lubadusi ellu viima. 

«Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus ütles tulevane minister, et ta võttis pika mõtlemisaja eelkõige sellepärast, et ta osutus valituks riigikogu liikmeks. «Riigikogusse suundusin ikkagi valijatele antud lubadusi täitma.»

Kingo ütles, et ta ei tunne ennast teise variandina, kui ta kohe ei saanud valituks ministri ametisse. «Ei, absoluutselt, sest ma ei ole seda,» lausus ta. Kingo ei ole nõus väitega, et EKRE ei suuda valida ministrit. Tema arvates on probleem selles, et meedia on suhtunud kandidaatidesse teisiti ning see on tekitanud alalhoidva ja kaitseinstinkti inimestes. 

Tulevane väliskaubandus- ja IT-minister ei oska praegusel hetkel öelda, et millised on tema täpsed suunad väliskaubanduses, selleks peab ta ennast täpsemalt kurssi viima. «Hindama seda, et mis on eesmärkideks seatud ja mis on saavutatud, mida võiks paremini teha,» lausus ta. 

Tema sõnul tuleb teha e-valimised läbipaistvamaks, kuna riik on oma toimimistes võtnud eesmärgiks olla läbipaistev. Ta ei tea täpseid arve, kes ei usu e-valimise turvalisusesse, kuid Kingo arvates on seda näha valimistega, kus siis e-hääletajatest oli veel rohkem sedeliga hääletajaid. «Meil on väga suur grupp inimesi, kes ei usu selle turvalisusesse.»

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles