Galerii: EKRE leidis uue ministrikandidaadi oma fraktsioonist (36)

Copy

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitab väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri kandidaadiks jurist Kert Kingo.

29. aprillil ametisse astunud valituses sai esmalt väliskaubandus- ja IT-ministriks Marti Kuusik, kes aga astus juba järgmisel päeval ametist tagasi, kuna sattus ränkade perevägivalla süüdistuste alla.

Kert Kingo ütles EKRE pressiteate vahendusel, et ta läheb valdkonda juhtima eesmärgiga aidata Eesti ettevõtjatel jõuda rohkem välisturgudele. «Muu hulgas vaatame üle Euroopa direktiivid ja bürokraatlikud takistused, mis meie ettevõtete tegevuse laiendamist pärsivad. Eurodirektiivide üliagar rakendamine on Eestis saanud suureks ettevõtluse piduriks,» ütles Kingo.

Samuti kavatseb Kert Kingo hakata seisma selle eest, et Eesti e-riigi kuvand ei oleks ainult kuvand, vaid saaks täidetud tegeliku sisuga.

«Kavatsen tööle hakata selle nimel, et internet oleks kättesaadav igas Eestimaa külas. Samuti viime läbi e-valimiste süsteemi analüüsi ja sõltumatu rahvusvahelise auditi. Kuni e-valimiste protsess ei ole läbipaistev ja otsast lõpuni kontrollitav, toodab see rahva seas  umbusaldust,» ütles Kingo.

Kui EKRE fraktsiooni liige Kert Kingo määratakse ministriks, pääseb asendusliikmena riigikogusse Rein Suurkask. 

Esmaspäeva õhtul kohtusid Kert Kingo ja peaminister Jüri Ratas, kes ka teeb presidendile ettepaneku Kingo ametisse nimetada. 

Kert Kingo (51) on töötanud kokku üle 17 aasta avalikus teenistuses, sealhulgas tööinspektsioonis sekretärina, politsei- ja piirivalveameti kriminaalosakonnas uurijana ning maksu- ja tolliameti erimenetluse talituses juristina.

Ta on töötanud ka erasektoris, muu hulgas ASis SEB Liising krediidiosakonnas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmeks astus ta 2016. aasta märtsis. Varasem erakondlik kuuluvus ja kogemus poliitikas tal puudub.

Ta on EKRE korruptsioonivastase toimkonna juhataja ja Tartu- ja Jõgevamaa ringkonna Tartu valla osakonna esimees.

Kert Kingo lõpetas 2001. aastal Tallinna Majanduskooli õigusteaduse erialal. 2017. aastal alustas ta õpinguid Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor ärijuhtimise magistriõppes inimressursside juhtimise õppekaval.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles