Mart Helme Kuusiku asendaja leidmisest: inimesed järjest ütlevad ära (96)

Copy

Seoses peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) välisvisiidiga Rumeeniasse, asendas tänasel valitsuse pressikonverentsil teda siseminister Mart Helme (EKRE). 

Pressikonverentsil osalesid veel majandus- ja taristuminister Taavi Aas ning justiitsminister Raivo Aeg.

Mart Helme alustas pressikonverentsi nõukogudeaegse meenutusega. «Tervist-tervist. Alati, kui ma nii ütlen, siis meenub mulle üks lugu,» ütles Helme ja etendas lühikese eesti-vene segakeelse jutustuse. «Punasel väljakul on paraad, sõidab kaitseminister oma lahtise autoga ja tervitab kõiki. Kõik hauguvad vastu «Tervist seltsimees…» ja nii edasi». Siis tuleb pikk rivi hallides mantlites ja kaabudes mehi. «Tervist seltsimehed KGBlased!». «Tervist-tervist seltsimees minister.»,» rääkis Helme ja viibutas illustreerivalt näppu. «Noorem põlvkond seda kindlasti ei mäleta, aga mina mäletan,» ütles ta.

Kanal 2 ajakirjanik Imre Kaas küsis Mart Helmelt: «Teie juhitud erakonna kutsel külastab Eestit järgmisel nädalal Marine Le Pen. Muu huglas on ta ERRile öelnud, et Venemaa ei ole Ukrainat okupeerinud, Krimm liideti tema sõnul Venemaaga legaalselt. Millised ühiseid mõtteid temaga jagate ja miks ta kutsusite külla?» 

Helme sõnul kutsus Marine Le Pen end ise külla. «Ühised puutepunktid on seotud Euroopa edasise bürokratiseerimise ja võimu koondumisega Euroopa komisjoni kätte. Selles küsimuses on puutepunkt. Krimmi annekteerimine on meile vastuvõetamatu,» vastas ta. 

Helme ei soovinud öelda, millal teatatakse uuest infotehnoloogia- ja väliskaubanduse ministrikandidaadist. Tema sõnul on kandidaadi leidmine keeruline. «Inimesed järjest ütlevad ära. Nad ei taha, sest nad ei taha, et nende eksimused kistakse avalikkuse ette. Mitu inimest on ära öelnud. On võtnud mõtlemisaja ja öelnud, et ma ei taha saada märklauaks,» lausus Helme.

Kommentaarid (96)
Copy
Tagasi üles