EKRE: enne Ratase naasmist uue ministri nime ei avalikustata (20)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
EKRE juhatus
EKRE juhatus Foto: Sander Ilvest

Konservatiivid, kes lubasid tõenäoliselt kolmapäeval teada anda uue väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaministri kandidaadi nime, teatasid täna, et uue ministri nime avalikustamine lükkub edasi. 

«Enne Jüri Ratase naasmist uue väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri nime ei avalikustata,» teatas EKRE pressiteate vahendusel. Küsimus, kas see tähendab, et üks kandidaatidest – või pole välistatud ka, et mõlemad – on saanud juhatuse heakskiidu, on seni jäänud vastuseta. Eile õhtul teatas EKRE pressiesindaja sündmuste käiku kommenteerides, et tegelikult pole see veel selge.

Eile kogunud EKRE juhatus arutas erakonna esimehe Mart Helme sõnul heakskiidu andmist uuele ministrikandidaadile. Kandidaate oli kaks: üks mees, teine naine ning mõlemal on kogemus IT-vallas ning eeldused ka väliskaubandusega tegeleda. 

Postimees kirjutas esmaspäeval, et ehkki Helme sõnul soovitakse peaminister Jüri Ratasele esitleda uut kandidaati juba kolmapäeva hommikul, on see vähetõenäoline Ratase kolmapäevast reedeni kestva välisvisiidi tõttu Rumeeniasse Sibiusse, kus ta osaleb mitteametlikul Euroopa Liidu Ülemkogu istungil. Seega võib eeldada, et peaminister kohtub EKRE välja valitud ministrikandidaadiga kõige varem juba reedel. 

Helme ütles eile, et juhatuse heakskiidetud kandidaadi nimi läheb peaministrile kooskõlastuseks ning peaminister laseb sellele inimesele teha taustakontrolli.

Õhtulehele teadaolevalt ei läbinud väljavalitud kandidaat taustakontrolli. 

«Ja kui see on tehtud, siis ma ütlesin, et kolmapäeval me tõenäoliselt saame selle nime välja käia. Aga enne, kui need asjad ei ole toimunud, me ei anna seda nime välja, et teie saaksite selle nime ümber spekuleerima hakata,» selgitas Helme eile. 

«Me ei taha, et seda inimest hakatakse «paljaks koorima» juba enne, kui ta on mingisuguse positsiooni saanud,» lisas ta. 

Eelmine väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaminister Marti Kuusik astus tagasi möödunud nädala teisipäeval seoses lähisuhtevägivalla kahtluste puhul algatatud kriminaalmenetlusega. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles