EKRE saadab ringhäälingunõukokku Urmas Reitelmanni (6)

Andres Einmann
Copy
Urmas Reitelmann.
Urmas Reitelmann. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) otsustas esmaspäeval, et nende esindajaks saab ringhäälingunõukogus riigikogu liige Urmas Reitelmann.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) kõrgemas juhtimisorganis ringhäälingunõukogus on esindaja igast riigikogu fraktsioonist, teatas rahvusringhääling.

EKRE esindajana on nõukogus veel kuni uute liikmete määramiseni Martin Helme, kes sellelt kohalt lahkub, kuna asus ministriametisse.

Riigikogu peab oma liikmete hulgast valima nõukokku uued esindajad igast fraktsioonist kuna praeguste saadikute volitused saavad seoses uue riigikogu koosseisu ametisse asumisega läbi.

Eelmise riigikogu liikmetest on ringhäälingunõukogus veel Viktoria Ladõnskaja-Kubits Isamaast, Heidy Purga Reformierakonnast, Kalvi Kõva Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE), Marika Tuus-Laul Keskerakonnast ja Krista Aru Vabaerakonnast.

Mida on Urmas Reitelmann seni arvanud rahvusringhäälingust ja ajakirjandusest?

Urmas Reitelmann on varem avaldanud kriitilisi seisukohti nii rahvusringhäälingu kui ka ajakirjanduse aadressil tervikuna.

Tänavu veebruaris arvas ta ERRi kohta järgmist: «ERR kukkus minu silmis totaalselt ära 2015. aastal pärast kooseluseadusevastast meeleavaldust. Olen praktiliselt lõpetanud ERR uudistesaadete vaatamise, kuna saan sealt hinnanguid, mida ma ei ole palunud. Täheldan, et uudistetoimetused ei vahenda enam uudiseid, vaid suruvad peale ideoloogiat.»

Mullu novembris, kui oli käimas terav arutelu ÜRO ränderaamisikuga liitumise üle, leidis Reitelmann: «Lisades siia Euroopa Komisjoni pretsedenditu sammu Itaalia riigieelarve tagasilükkamisel ning Prantsusmaa värske ähvarduse sulgeda «hard Brexiti» teostumisel Calais sadam liikluseks Suurbritanniaga, võime tõdeda, et rahvuslikke huve eelistavate Visegradi riikide vaenamise foonil ei ole Euroopa kaugeltki üksmeelne nagu peavoolumeedia ja ERR-i poliitagitaatorid seda pilti maalida üritavad.»

Üle-eelmisel nädalal saatis Reitelmann ERRile arupärimise seoses sellega, et saate «Olukorrast riigis» üks juhte Ahto Lobjakas iseloomustas EKRE ministrikandidaate sõnaga «saast».

«Ma saan aru, et maailmaparanduslik palang «Mingit tsensuuri ei ole ega tule – unustage ära!» on saanud rahvusringhäälingu motoks ja uueks toimimispõhimõtteks. On selge, et ERR on ainult talle omastes ajakirjandusvabadustes omandanud lausa unikaalse dimensiooni ning on vääramatuks teetähiseks muutumas ka EBU mastaabis, Eestis aga kindlasti,» kirjutas Reitelmann.

Nädal tagasi arvas Reitelmann seoses Marti Kuusiku väidetava perevägivalla kajastamisega kogu Eesti ajakirjanduse kohta järgmist:

«Esmalt võib lõplikult tõestatuks pidada Eesti ajakirjanduse surma ja üksiti ka matuseid. Tehtud. Lõpetatud tegevus. Raipeõgijatest «ivestigeerivad ajakirjanikud» teadsid, et neil puuduvad vähimadki tõendid Marti Kuuse kohta, aga avaldamisega läks sedavõrd kiireks, et lajatati oma sodi letti. Tagatipuks pidid klounid aga tunnistama, et case puudub ja Marti eksabikaasa eitab igasugust vägivalda. Jeesus Mariia! Kui loll peab olema, et endale vabatahtlikult kakapott pähe panna? Ilmselt on osalt põhjus ka ajalisel kokkulangevusel – füüsiliselt ja vaimselt terved ajakirjanikud on hommikust saadik «Kevadtormil».»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles