Ansip süüdistas sotsiaalametnikke hoolimatuses

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip taunis sotsiaalametnike hoolimatust teravas toonis, sest IT-lahendust oodates unustati hätta sattuvad inimesed.


«Iseenesest oleks võinud võtta õigel ajal jalgratta ja viia toetus inimestele koju kätte. See oleks väga selge lahendus olnud. Pikka aega klammerduti IT-lahenduse külge ega otsitud probleemile muid lahendusi,» kommenteeris Ansip valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul ei ole küsimus ammu IT-lahenduses, vaid hoolimatuses. «Ei hoolitud sellest, et osa inimesi jäi ilma puudega inimese toetusest või et tekkis viivitus ka töövõimetuspensioni väljamaksmisel.»

Ansip lisas, et ka lühiajaline viivitus ja mõne üksiku inimese mure on oluline.

«Ka kindlasti oleks pidanud ministeeriumi ametnikel tuluke kohe põlema lööma, kui niisugune tõrge tekkis. Aga klammerduti endiselt IT-lahenduse külge.»

Tema sõnul teeb IT-lahendus lihtsalt algoritmi abil ära töö, mida seni tehti käsitsi.

«Siiani on tehtud seda algoritmita ja käsitsi, miks ei saanud siis nende inimeste puhul, keda ei ole ju kümneid tuhandeid, teha seda edasi täpselt samamoodi, nagu neid enne tehti,» küsis peaminister.

Valitsus otsustas täna lasta puudetoetuste skandaali tõttu lahti sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi, kuid jätta minister Maret Maripuu ametisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles