Viiendik riigikogulasi saab lahkumishüvitiseks poole aasta palga (7)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Riigikogu eelmise koosseisu viimane istung.
Riigikogu eelmise koosseisu viimane istung. Foto: Eero Vabamägi

21 riigikogu liiget saavad kuue kuu palga ulatuses lahkumishüvitist, kuna seadus ütleb, et kui inimene oli riigikogu liige vähemalt ühe aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mis on võrdne riigikogu liikme kuue kuu ametipalgaga.

Kuue kuu palga (riigikogulase ametipalk on 3481,4 eurot) ehk umbes 20 888,4 eurot saavad Helmut Hallemaa, Monika Haukanõmm, Toomas Jürgenstein, Valeri Korb, Heimar Lenk, Inara Luigas, Marianne Mikko, Eiki Nestor, Barbi-Jenny Pilvre Storgard, Marko Pomerants, Raivo Põldaru, Mati Raidma, Arno Sild, Märt Sults, Tanel Talve, Tiit Terik, Rainer Vakra, Vladimir Velman, Toomas Vitsut, Hardi Volmer ja Toomas Väinaste, teatas ERRi uudisteportaal.

Ivi Eenmaa, Eevi Paasmäe, Enn Meri ja Aivar Surva olid riigikogus alla aasta ja neile on ette nähtud kolme  kuupalga suurune hüvitis ehk ligi 10 444, 2 eurot.

Raivo Aeg, Oudekki Loone ja Mart Nutt saavad hüvitist 19 tööpäeva eest. Seaduses seisab: kui riigikogu liige osutub valituks riigikogu järgmisse koosseisu, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt riigikogu eelmise koosseisu volituste lõppemise päeva ja riigikogu uues koosseisus ametivande andmise päeva vahele jäävate päevade arvule.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles