Liina Normet kutsub Mart Helmet tooma valitsusse naisministrit (7)

BNS
Copy
EKRE liige Helle-Moonika Helme.
EKRE liige Helle-Moonika Helme. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Erakond Eesti 200 aseesimees ning Vägivallavaba perekonna kaitseks liikumise üks eestvedajatest Liina Normet leiab, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Mart Helme, võiks tuua valitsusse ministriks naise.

«EKRE juhtidel avanes suurepärane võimalus parandada meestekeskseks jäänud Jüri Ratase valitsuse soolist tasakaalu ja tuua oma erakonna ridadest vabanenud ministrikohale üks tubli naine,» sõnas Normet Eesti 200 pressiesindaja teatel.

«Mart Helme, leidke [perevägivalla süüdistuste tõttu valitsusest lahkunud Marti] Kuusiku asemel üks eriala tundev tugev naisminister. Võlgnete seda kõikidele Eesti naistele,» sõnas Normet uue valitsuse ministriotsingut kommenteerides. «Ühes peaministrikandidaadi intervjuus lubas Helme, et tema valitsusse kuuluks vähemalt 3-4 naist. Nüüd oleks võimalik see lubadus aumehe kombel täita.»

Praegu on Jüri Ratase valitsuses kaks naist, kellest üks on niiöelda portfellita minister, kelle ülesanded ja eemärk pole Normeti sõnul laiemale avalikkusele veel selged. Ka muude võimukoalitsiooni juhtivate ametipostide peal on võrreldes varasema seisuga oluliselt vähem naisi. Riigikogu juhatuses ja komisjonide esimeeste seas ei ole ühtegi naist. Vaid komisjonide aseesimeestest on kaks naised. Fraktsioone juhivad ka valdavalt mehed, ühe erandiga. «21. sajandil on sedavõrd selge distantseerumine soolisest tasakaalust ikka suur samm tagasi. Raske uskuda, et nendele positsioonidele ei jaguks võimuerakondades ka võimekaid naisi,» märkis Normet.

Normeti sõnul otsustab skandaali sattunud Kuusiku süü kriminaaluurimine ja kohus, kuid kogu see lugu kiskus lahti kümnete tuhandete eesti naiste haavad. Hinnanguliselt iga kolmas või neljas naine kannatab või on kannatanud vägivalla all ja see teema on väga valus liiga paljudele. Seetõttu oleks niisugune samm siseministrina alustanud Mart Helme poolt ülimalt oluline.

«Eestis on palju ettevõtluses tugevate teadmiste ja kogemustega naisi. Leidke nendest üks ja asetage ta ministri kohale. Tõestaksite sellega, et hoolite ja toetate sellega kõiki Eesti naisi!» märkis Normet.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles