Treial: Maripuu probleemid algasid kiirustamisest

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Rahvaliitlasest riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Mai Treiali väitel ei tekkinud probleemid sotsiaalministeeriumis mitte IT-lahenduste väljatöötamisel, vaid katsest seadusemuudatus liigselt kiirustades ellu viia.


«Ma arvan, et siin ei ole tegemist IT-süsteemiga, vaid lihtsalt seadusemuudatused olid vastu võetud kiirustades ja ka mitte arvestades IT-töötajate arvamusi,» märkis Treial «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

Seadusemuudatused on Treiali sõnul küll vajalikud, aga kõike tuleb teha arvestades kõiki asjaolusid - millal on võimalik rakendada ja kuidas on võimalik rakendada.

«Need asjad tuleb enne läbi rääkida,» lisas ta.

Treiali sõnul hämmastab teda, et sotsiaalminister Maret Maripuu ei taha puuetega inimestele toetuse väljamaksmise hilinemise eest kanda poliitilist vastutust, vaid soovib selle asemel vabastada ametist kantsleri.

Ta on oma sõnul teinud sotsiaalkomisjoni juhina neli aastat koostööd sotsiaalministeeriumi ametnikega ning ta ei ole täheldanud olukorda, et ametnikud oleks midagi tegemata jätnud või poleks jõudnud teha.

«See on tõesti hämmastav, et minister ei vastuta, kuigi ka seaduse järgi on tal ministeeriumi juhina täielik vastutus,» lisas ta, meenutades, et Riho Tapfer on juba teine kantsler, kes Maripuu ajal ametist lahkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles