Kõige lühemat aega ametis olnud Eesti minister teeb Marti Kuusikule pika puuga ära

Elu24
Copy
Juku-Kalle Raid.
Juku-Kalle Raid. Foto: Viktor Burkivski

Paljud meediaväljaanded tõid välja, et vaid kaks päeva ametis olnud Marti Kuusik on kõige lühemat aega ametis olnud minister. Aga Juku-Kalle Raid sõnas, et see on ekslik informatsioon ning kõige lühemat aega ametis olnud minister teeb kõigile pika puuga ära.

Peaminister Jüri Ratase kaks järjestikust valitsust on näinud ministrite kiiret väljavahetamist. Kui eelmises valitsuses sai Martin Repinski (Keskerakond) vaid 16 päeva maaeluministri ametit pidada, enne kui pidi tagasi astuma, siis eile astus tagasi kaks päeva väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaministri ametit pidanud Marti Kuusik (EKRE).

Kuid nagu kirjanik ja riigikogu valimistel Vabaerakonnas kandideerinud Juku-Kalle Raid välja tõi, siis on need kõik väga kõrged numbris 1920. aastal ametis olnud ministri Ado Birki vaatenurgast.

«Teadmiseks [...], et see kiire eksminister Kuusik [...] ei oma rekordit lühimaajalises ministriameti pidamises. On veel kuhu püüelda,» kirjutas Raid. 

«Tegelikult on temast päris tubli tulemusega ees Ado Birk, keda on juba väga raske kinni püüda. Kirja järgi juhtis Birk küll valitsust 28.–30. juulini 1920, aga tegelikult ja faktiliselt (nii on kirjas ka Riigikogu arhiivis) töötas Birki valitsus 40 minutit: Asutava Kogu hääletamisest kuni Birki teateni, et valitsus töötada ei saa ja soovituseni Tõnissonil uus valitsus teha,» lisas Raid.

«Vat nii kiireid mehi ei ole praegu isegi EKREs, teistest rääkimata,» ütles Raid naljatades lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles