Ossinovski ei kandideeri enam erakonna juhiks (6)

BNS
Copy
Jevgeni Ossinovki.
Jevgeni Ossinovki. Foto: Peeter Lilleväli

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski teatas erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et ei kandideeri enam erakonna juhiks. 

Ossinovski tunnistas, et otsus erakonna juhiks enam mitte kandideerida sündis tal juba kolmandal märtsil ehk valimistulemuste selgudes. 

Saadetud kirjas edastas Ossinovski, et ta on nelja aasta jooksul seisnud erakonna väärtuste eest ja andnud kõik, mis tal anda on. «Pannud sellesse missiooni kõik oma teadmised ja kogu oma energia. Tänan kõiki neid, kes on mulle selle aja jooksul nõu ja jõuga abiks olnud! Teid on olnud palju ja teie tugi on olnud hindamatu,» märkis Ossinovski. 

Tema sõnul on nüüd aeg teatepulk edasi anda. «Olen veendunud, et esimeheks kandideerijaist puudust sel korral ei tule. See on väga hea. Pärast sotside ajaloo pikimat järjestikust valitsuses olekut on ülioluline pidada avalikku debatti erinevate tulevikunägemuste vahel. Loodan, et see diskussioon saab olema põhjalik ja sisukas ning võimaldab erakonnal langetada 9. juunil õige valik. Edu meile selles!» kirjutas Ossinovski. 

Ossinovski arvates on sotsiaaldemokraatide ühiseks ülesandeks teha tugev tulemus Euroopa Parlamendi valimistel. «Meie esinumber, erakordne Marina Kaljurand on inimeste poolt enim toetatud kandidaat. Täna avaldatud arvamusküsitlus näitab, et oleme toetuselt kahele liidrile järele jõudmas. Teeme nii, et avatud ja kirglik erakonnasisene debatt tugevdaks meie eurovalimiste kampaaniat,» rõhutas praegune SDE esimees. 

Ta lisas, et juhib erakonda vastavalt parteikaaslaste antud mandaadile korralise üldkoguni. «Just seal teen ka poliitilise kokkuvõtte oma nelja-aastasest ametiajast. See tuleb pikem jutt, nii et pange vaim valmis,» lõpetas Ossinovski. 

SDE esimehe kiri täismahus: 

Täna annab riigikogu ees ametivande uus valitsus. Ja koos sellega on kätte tulnud aeg avaldada oma otsus, mis paljudele teile on eravestlustest juba teada ja mis sündis tegelikult juba 3. märtsi õhtul.

Head sotsiaaldemokraadid, minu ametiaeg teie esimehena lõpeb 9. juunil 2019. Ma ei kandideeri järgmiseks ametiajaks.

Olen nende nelja aasta jooksul meie erakonna ja sotsiaaldemokraatlike väärtuste eest seistes andnud kõik, mis mul on olnud anda. Pannud sellesse missiooni kõik oma teadmised ja kogu oma energia. Tänan kõiki neid, kes on mulle selle aja jooksul nõu ja jõuga abiks olnud! Teid on olnud palju ja teie tugi on olnud hindamatu.

Nüüd on aeg teatepulk edasi anda. Olen veendunud, et esimeheks kandideerijaist puudust sel korral ei tule. See on väga hea. Pärast sotside ajaloo pikimat järjestikust valitsuses olekut on ülioluline pidada avalikku debatti erinevate tulevikunägemuste vahel. Loodan, et see diskussioon saab olema põhjalik ja sisukas ning võimaldab erakonnal langetada 9. juunil õige valik. Edu meile selles!

Ent veel enne, kui üldkogu koguneb, on meie ühiseks ülesandeks teha tugev tulemus Euroopa Parlamendi valimistel. Meie esinumber, erakordne Marina Kaljurand on inimeste poolt enim toetatud kandidaat. Täna avaldatud arvamusküsitlus näitab, et oleme toetuselt kahele liidrile järele jõudmas. Teeme nii, et avatud ja kirglik erakonnasisene debatt tugevdaks meie eurovalimiste kampaaniat.  

Viimaks, see siin ei ole lahkumiskõne. Juhin erakonda vastavalt teie poolt antud mandaadile korralise üldkoguni. Just seal teen ka poliitilise kokkuvõtte oma nelja-aastasest ametiajast. See tuleb pikem jutt, nii et pange vaim valmis.

Päikeselist kevadet!

Jevgeni Ossinovski

Teie esimees

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles