Aaviksoo ei välista IRLi esimeheks kandideerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar (vasakult), Jaak Aaviksoo ja Juhan Parts. Kas selles seltskonnas istub lisaks praegusele ka IRLi tulevane esimees?
Mart Laar (vasakult), Jaak Aaviksoo ja Juhan Parts. Kas selles seltskonnas istub lisaks praegusele ka IRLi tulevane esimees? Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva haridus- ja teadusministri Jaak Aaviksoo sõnul ta pigem ei kandideeri jaanuari lõpus toimuval erakonna suurkogul partei uueks esimeheks, kuid seda lõplikult välistada ei saa.

Aaviksoo ütles BNSile, et praeguse seisuga jätaks ta erakonna juhi kohale asumise mõnele teisele erakonna liikmele.

Aaviksoo tõdes, et 28. jaanuaril toimuva IRLi suurkoguni ei ole enam palju aega jäänud ja hiljemalt veel selle aasta sees peaksid hakkama selguma esimesed uue esimehe kandidaadid. «IRLi esimeheks saab esitada inimese, kes on kogunud vähemalt 50 erakonna liikme toetuse. Ma arvan, et veel detsembri jooksul tõusevad mõned sellised nimed esile,» lausus Aaviksoo.

Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogu toimub tuleva aasta 28. jaanuaril Tallinna Solarise kontserdimajas. Suurkogul valitakse järgmiseks kaheks aastaks erakonna esimees, aseesimehed ja juhatus.

Endine peaminister ning IRLi esimees Mart Laar kinnitas 16. septembril, et toetus talle IRLis on väga suur ja see ongi õige aeg muutusi teha ning seega ta enam erakonna esimeheks ei kandideeri. Laar kinnitas, et jätkab IRLi aktiivse poliitikuna ja kaitseministrina ühiskoalitsioonis Reformierakonnaga. Laar ei välistanud, et ta võib parteipoliitika liinis jätkata näiteks aseesimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles