Savisaar: Ansip peab valetajast Maripuu vallandama

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Peaminister Andrus Ansip peab avalikkusele valetanud sotsiaalminister Maret Maripuu ametist vabastama, leidis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar.


«Varasemast oli teada, et minister Maripuu on oma ametis saamatu, kuid tänaseks on selgunud, et Maripuu on ka valetanud,» märkis Savisaar. «Seega ei saa kuidagi tõsiselt võtta ka Maripuu lubadust tehtud vead parandada.»

Savisaare sõnul otsustas täna Keskerakonna fraktsioon nõuda peaministrilt sotsiaalministri ametist vabastamist.

«Ministri valetamine on patt, millest ei ole võimalik mööda vaadata,» ütles Savisaar.

«Kahetsusväärselt on täna ametis sotsiaalminister, kes jättis tuhanded puudega inimesed ilma puudetoetusest ning püüdis valetamisega end õigustada.»

Ta meenutas, et täna meedias avaldatud materjalide kohaselt oli minister Maripuu juba varakult teadlik probleemidest, mis takistasid õigeaegset toetuse välja maksmist puudega inimestele.

Umbusaldamist ei tule

Lisaks teatas riigikogu Keskerakonna fraktsioon, et ei asu veel Maripuule umbusaldust avaldama, kuigi oli varem sellele võimalusele viidanud.

«Anname koalitsioonile võimaluse viisakalt olukord lahendada. Juhul kui Ansip midagi ette ei võta või mingit uut seisukohta ei kujunda, siis astub erakond tõenäoliselt juba järgmise sammu. Praegu veel peame mõistlikuks seda riigikogu tasandile mitte viia,» selgitas partei infojuht Tanel Kiik ERR Uudistele.

Savisaar lisas, et puudega inimeste kõrval kannatavad peatselt ka eakad inimesed, sest pensionide kojukande uus kord on sotsiaalministeeriumil läbi mõtlemata.

«Seetõttu võivad tuhanded pensionärid oma pensioni õigeaegsest kätte saamisest ilma jääda,» märkis ta.

Ansip vastab homme

Peaminister Andrus Ansip teatas pressiesindaja vahendusel Postimees.ee'le, et annab hinnangu sotsiaalministeeriumis toimunu kohta pärast seda, kui valitsus on saanud ministrilt ammendava ülevaate probleemide tekkimise põhjustest.

Valitsus koguneb oma istungile homme hommikul kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles