Sotside naiskogu toetab erakonna uue juhi kandidaatidena Riina Sikkutit ja Katri Raiki (4)

Postimees
Copy
Riina Sikkut ja Katri Raik.
Riina Sikkut ja Katri Raik. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Naiskogu Kadri pidas täna volikogu, kus osalejad toetasid sotsiaaldemokraatliku erakonna uue esimehe kandidaadina Riina Sikkutit ja Katri Raiki. Erakonna uue juhi valimised toimuvad 9. juunil. 

Naiskogu liikmed arutasid volikogul nii uue juhi kui ka peatselt valitava erakonna uue juhatuse kandidaatide üle. «Oleme seadnud esikohale naiste ja meeste võrdse esindatuse poliitikas, sest naised toovad poliitikasse teisi kogemusi, teemasid ja vaatenurki,» sõnas naiskogu president Elle Pütsepp.

Seetõttu toetabki Pütsepa sõnul naiskogu Kadri pädevaid ja end poliitikas igati tõestanud naiskandidaate. Erakonna juhi kohale nähakse sobilikena kas endist tervise- ja tööministrit Riina Sikkutit või endist siseministrit Katri Raiki, aseesimeestena riigikogu liikmeid Heljo Pikhofi ja Helmen Kütti ning naiskogu esindajana uues juhatuses Eve Kislovit, teiste juhatuse liikmetena Merike Metstaki, Kai Tammelat, Piret Dahli, Marianne Mikkot.

«Sotsid on alati seisnud selle eest, et ka naiste hääl oleks poliitikas kuulda ja otsuste tegemise juures arvestatud. Näiteks on meil seekordsetel Euroopa Parlamendi valimistel rohkem naisi nimekirjas kui kunagi varem, eesotsas väärika kandidaadi Marina Kaljurannaga ning riigikogu fraktsioonis on esindatud mehi ja naisi võrdselt,» märkis Pütsepp.

«Seisame Eestis silmitsi suure majandusliku ebavõrdsuse, suhtelise vaesuse, omastehooldajate koormuse ja sotsiaalse tõrjutusega – need on murekohad, millega tuleb tegeleda ja näeme, et sotsiaaldemokaatlikul erakonnal on uue juhi eestvedamisel inimeste elu ja toimetuleku parandamisel oluline roll,» ütles naiskogu president.

Naiskogu Kadri on ühiskondlikult aktiivsete naiste vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis asutati 1996. aastal. Ühenduse eesmärk on edendada naiste ja meeste võrdõiguslikkust ning Eesti ärksate naiste potentsiaali kasutamist ühiskonnas.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna üldkogu valib uue esimehe 9. juunil Tartus. Kandidaate erakonna juhi kohale saavad esitada kõik üldkogu delegaadid. Seni ei ole Riina Sikkut ja Katri Raik oma kandideerimissoovi kinnitanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles