Keskerakonna nimekirjas valijate hääli püüdnud Korobeinik liitub ametlikult erakonnaga (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud ja tänane Euroopa Parlamendi valimiste kandidaat, riigikogu liige Andrei Korobeinik astub Keskerakonna liikmeks.

Aastast 2011 Reformierakonda kuulunud Korobeinik teatas möödunud novembris, et lahkub parteist ning kandideerib riigikogu valimistel hoopis Keskerakonna nimekirjas, kuid Keskerakonda ei astu. Korobeinik sai märtsikuus toimunud riigikogu valimistel 1133 häält ning pääses riigikokku asendusliikmena. Täna teatas Korobeinik erakonda astumisest. 

«Olen panustanud Keskerakonna valimisprogrammi valmimisse ning mul on hea meel et tänasesse koalitsioonileppesse on jõudnud muu hulgas e-riigi kiiremat arengut puudutavad punktid, bürokraatia vähendamine, tõhusam riigivalitsemine ning kodakondsuspoliitika kaasajastamine,» teatas Korobeinik pressiteate vahendusel. 

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tervitas Andrei Korobeiniku otsust liituda erakonnaga. «Andrei on digiriigi eestkõneleja, kes on tõestanud ennast IT-valdkonnas ja mujalgi. Tegemist on inimesega, kes pakub uusi ideid ja lahendusi ning viib need ka ellu. On rõõmustav, et Andrei on otsustanud liituda erakonnaga ning kandideerida meie nimekirjas ka Euroopa Parlamenti,» selgitas Ratas. 

Ettevõtja ja programmeerija Korobeinik kuulus ka riigikogu XII koosseisu. 2011. aastal Reformierakonna nimekirjas kandideerinuna kogus ta 2057 häält. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles