Vaher pakkus aprillirahutuste osas täiendavat paragrahvi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutused.
Aprillirahutused. Foto: Liis Treimann

Endise justiitsministri Ken-Marti Vaheri sõnul võiks Öise Vahtkonna aktivistide üle mõista kohut veel ühe paragrahvi alusel lisaks sellele, mille alusel nad õigeks mõisteti.


Kuku raadios esinenud Vaher tõi näiteks välja karistusseadustiku paragrahvi 235, mis käsitleb Eesti põhiseadusliku korra vastase ühenduse loomist.

«See puudutab üleskutseid iseseisvuse ja sõltumatuse vastu, mida need isikud on korduvalt teinud, ja seda tegevust ei peaks me Eestis tolereerima,» väitis Vaher.

Tema sõnul ei tohiks mingil juhul õigeksmõistva otsusega leppida.

«Kui isik tunneb ennast karistamatuna, võivad sellest välja kasvada veelgi suuremad probleemid ja seda ei saa lubada. Minu hinnangul tuleks neid inimesi tugevalt pitsitada, selleks et ei saaks toimuda veel midagi julmemat kui aprillirahutused.»

Ka Vaheri parteikaaslane Urmas Reinsalu pakkus eile punkte karistusseadustikus, mida pidas paremaks kui massilise korratuse organiseerimine, viidates vaenu õhutamist ja riigireetmist käsitlevatele paragrahvidele.

Harju maakohus mõistis eile õigeks aprillirahutuste korraldamises süüdistatavad Dmitri Linteri, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõki, leides, et nende süü paljusid inimesi hõlmava korratuse organiseerimises ei leidnud piisavat tõendamist.

Riigiprokurör Triin Bergmann ütles, et suure tõenäosusega kaebab ta otsuse edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles