Ülevaade: Ratase uus valitsus on keskealise Tallinnast pärit abielus mehe nägu (10)

Copy

Peagi ametivannet andva Jüri Ratase teine valitsus on abielus keskealise Tallinnast pärit mehe nägu. Selline tulemus selgus tulevaste ministrite isiklikke andmeid uurides. 

Ministrite keskmine vanus on 49 ja mõned kuud peale ning kõigi ministrite peale on kokku 43 last. See teeb keskmiseks ligi kolm last ministri kohta. Enamik ministreid on abielus ning vaid kuue valitsusliikme sünnikoht ei ole Tallinn. 

Ratase uut valitsust võib pidada varasemast mehisemaks. Valitsuse 15 ministrist on vaid kaks naissoost (rahvastikuminister Riina Solman ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps). Võrdluseks võib tuua, et Jüri Ratase esimeses valitsuses alustas neli naist (Mailis Reps, Kadri Simson, Kaia Iva, Urve Palo). 

Ratase teises valitsuses on ministriametis Mailis Reps, Urmas Reinsalu, Jüri Luik ja Jaak Aab, kes olid ka Ratase esimese valitsuse liikmed.

Varem ministriametit mitte pidanuid on uues valitsuses aga märkimisväärselt: Taavi Aas, Tanel Kiik (mõlemad Keskerakonnast) Mart Helme, Martin Helme, Rene Kokk, Mart Järvik, Marti Kuusik (kõik EKREst) Raivo Aeg, Riina Solman (mõlemad Isamaast).

Mida räägivad arvud meie uue valitsuse kohta täpsemalt? 

 

Järgnevalt on võimalik tutvuda iga ministriga eraldi. Tervelt viis ministrit on sündinud keset suve Vähi tähtkujus.

 
Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles