Ratas: koalitsioonileping ei ole kivisse raiutud (10)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder, Mart Helme.
Fotol Jüri Ratas, Helir-Valdor Seeder, Mart Helme. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Keskerakonna esimees, peaministrikandidaat Jüri Ratas ütles ETV saates «Esimene stuudio», et koalitsioonileping on paindlik ning elav dokument, mis ei ole kivisse raitud.

«Koalitsioonileping ei ole midagi, mis on kivisse raiutud ja ma arvan, et Eesti poliitiline küpsus on saanud ka sellest üle, kui öeldakse igal hetkel, et kas see on koalitsioonilepingus sees või ei ole. Me näeme täna muutuvas maailmas, et kui kiiresti võivad mingid küsimused või probleemid lauale tekkida, mida täna me ei oska veel hinnata,» ütles Ratas.

«Ma usun seda, et koalitsioonileping peab alati olema elav dokument, peab olema paindlik ja loomulikult tuleb lauale väga palju neid ühiskonnas olevaid küsimusi, mis hoolimata sellest, mis koalitsioonilepingus kirjas on, vajavad lahendamist,» lisas ta.

Ratas rääkis, et ta on kohtunud ka uute valitsusse tulevate ministritega, nendest kolm EKRE poliitikut ja üks Isamaa esindaja: «Ma küsisin kõik sellised küsimused ära: kas te usaldate Eesti ametkonda, kas te usaldate Eesti politseid, kaitsepolitseid, kohtusüsteemi ja loomulikult minu jaoks oli tähtis ka see, et mis on nende positsioon vähemuste ja rahvusvähemuste osas, sealhulgas ka Euroopa Liidu ja NATO osas,» rääkis Ratas ja lisas, et sai need vastused, mida ta ootas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles