Ratase kolmikliit murenes (43)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et hääletuse tulemus oli ka reformierakondlastele ette teada, polnud oravatel pärast riigikogu istungit põhjust olla pettunud nägudega. Kaja Kallase kõrval Kristina Šmigun-Vähi, taustal Signe Kivi, Urmas Kruuse ja Taavi Rõivas.
Et hääletuse tulemus oli ka reformierakondlastele ette teada, polnud oravatel pärast riigikogu istungit põhjust olla pettunud nägudega. Kaja Kallase kõrval Kristina Šmigun-Vähi, taustal Signe Kivi, Urmas Kruuse ja Taavi Rõivas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu ei andnud eilsel istungil Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele volitusi valitsuse moodustamiseks, kuid loodavast ja koalitsioonileppe allkirjastanud Keskerakonna-Isamaa-EKRE koalitsioonist tuli kaks vastuhäält vähem, kui tulevane võimublokk eeldanuks.

«Hea riigikogu juhatus, austatud saadikud, hea Eesti rahvas. Minust ei saa täna peaministrit. Me kõik teame seda,» alustas Kallas oma kõnet riigikogu täiskogu ees.

Nii ka läks: kümme päeva peaministrikandidaadi privileege nautida saanud Kaja Kallasele andsid valitsuse moodustamise volituste andmise poolt hääle 45 riigikogu liiget. 55st saalis viibinud Keskerakonna, EKRE ja Isamaa saadikust oli vastu 53.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles