President jätab osa ministreid ametisse nimetamata? (65)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid kohtus reedel kõigi riigikogu fraktsioonide juhtidega, sealhulgas EKRE omadega. Räägitakse, et mõne ministrikandidaadi ametissesaamiseks ei pruugi Kadriorust allkirja tulla. 
President Kersti Kaljulaid kohtus reedel kõigi riigikogu fraktsioonide juhtidega, sealhulgas EKRE omadega. Räägitakse, et mõne ministrikandidaadi ametissesaamiseks ei pruugi Kadriorust allkirja tulla. Foto: Foto: Presidendi Kantselei

Pole välistatud, et mõjuval põhjusel püüab president põhiseaduse piirid proovile panna.

President Kersti Kaljulaidi viimase aja sammud ja sõnavõtud viitavad selgelt, et ta ei kavatse Keskerakonna, Isamaa ja EKRE valitsuse ministreid niisama lihtsalt ametisse kinnitada, kuigi seaduse järgi ta peaministri valikutesse justkui sekkuda ei saa. Poliitikute ringis liiguvad aga jutud, et Kaljulaid võib teha enneolematu käigu ja üritab panna proovile mõned küsimärgid põhiseaduses.

Eelmisel nädalal ERRile antud raadiointervjuus ütles Kaljulaid, et kavatseb kutsuda ükshaaval endaga kohtuma Jüri Ratase moodustatava valitsuse ministrikandidaadid, kelle plaanidest ta kas ei saa aru või midagi ei tea. «Ma täna ju ka ei tea, kas need väljaöeldud sõnad ja mõtted on need, millega need inimesed ministeeriumitesse lähevad,» ütles ta.

Kommentaarid (65)
Copy
Tagasi üles