Koalitsiooni sissemaks tasutud – Kõlvart on Tallinna linnapea (109)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Mihhail Kõlvart sai eile lisaksTallinna linnapea ametiketile ka suured rahalised ja administratiivsed vahendid, et hakata ellu viima omaenda poliitikat.
Mihhail Kõlvart sai eile lisaksTallinna linnapea ametiketile ka suured rahalised ja administratiivsed vahendid, et hakata ellu viima omaenda poliitikat. Foto: Sander Ilvest

 Mihhail Kõlvartil on võimalus hakata kokku panema oma suurt poliitilist meeskonda.

Eile maksis Keskerakonna esimees Jüri Ratas osamakse Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsiooni moodustamise hinnast: senine linnavolikogu esimees, Keskerakonna kõige suurem häältetooja Mihhail Kõlvart hääletati Tallinna linnapeaks. Ta sai 45 poolthäält, mida on rohkem kui volikogus keskerakondlasi. Seega toimib riigi koalitsioon nüüd ka linnavolikogus.

Riigikogu valimistel üle 17 000 hääle ja 2017. aasta kohalike volikogude valimistel üle 24 000 hääle saanud Kõlvart on nende arvudega kõige tugevam venekeelsete valijate esindaja Keskerakonnas. Teda valinud inimesed ei oodanud aga kindlasti, et Kõlvarti erakond läheb valitsusse EKREga, kes on venekeelsete inimeste ja ka Kõlvarti enda kohta öelnud äärmiselt kurje sõnu.

Kommentaarid (109)
Copy
Tagasi üles