EKRE liitub algatusega luua Euroopa Parlamendis uus paremfraktsioon (23)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Jaak Madison teatas, et erakond hakkab pärast europarlamendi valimisi koostööd tegema «kõige jõulisema konservatiivse ja parempoolse algatusega». 

Madison teatas, et tema allkirjaga otsustas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et Euroopa parlamenti pääsedes ühineb nende esindaja uue fraktsiooniga, mille algatajaliikmed on paremkonservatiivsed erakonnad Itaaliast, Taanist, Soomest ja Saksamaalt.

«8. aprillil toimus Milanos nelja erakonna – Lega Nord, Põlissoomlased, Taani Rahvapartei ja Alternativ für Deutschland – vahel kohtumine, kus otsustati ühendada jõud, et viia tagasi Euroopa Liit oma alglätete juurde,» teatas Madison ja lisas, et Euroopa Parlamendis saab olema suur parempoolne jõud, kes otsustavalt mõjutab Euroopa tulevikku. 

Madison sõnul on algatusega liitunud ka Austria Vabaduspartei.

EKREga koalitsiooni moodustamise pärast Keskerakonnast lahkunud Raimond Kaljulaidi hinnangul ründab loodav ühendus Euroopa vabadusi ja Euroopa ühtsust. «See liikumine on eksistentsiaalne oht Eesti Vabariigile, meie majanduslikule heaolule ja julgeolekule,» ütles ta.

Kaljulaidi hinnangul on koalitsioonileppe järgi EKRE Eesti tulevase valitsuse kõige tahte- ja teovõimelisem osapool. «Kindlasti muudab paremäärmuslaste üleeuroopalise liikumise ainult tugevamaks see, et Eesti poolt sellega liituv Eestimaa Konservatiivne Rahvaerakond pole enam opositsiooniline protestipartei, vaid sise- ja rahandusministri portfelli hoidev valitsuserakond,» ütles ta. 

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles