«Justiitsreform»: ei midagi uut, vist (4)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane justiitsminister Raivo Aeg ütleb, et koalitsioonilepe on vaid suunanäitaja ja justiitssüsteemi võimalikud muudatused on veel täpsemalt kokku leppimata. 
Tulevane justiitsminister Raivo Aeg ütleb, et koalitsioonilepe on vaid suunanäitaja ja justiitssüsteemi võimalikud muudatused on veel täpsemalt kokku leppimata. Foto: Liis Treimann

Eriasjade prokuröri ideed on prokuratuur ja justiitsministeerium juba mõnda aega arutanud. 

Nii mõnigi koalitsioonileppesse kirja pandud idee õigussüsteemi muutmiseks toimib tegelikult juba praegu või oli plaanis nii ehk teisiti ellu viia. Samal ajal võimaldab ümaravõitu sõnastus nii revolutsioonilisi muudatusi kui ka märkamatut kõpitsemist.

Näiteks lubab tulevane valitsus lühendada menetlusaegu, mis on Eestis niigi Euroopa keskmisest lühemad.

«Eks menetlusaegade lühendamine on olnud eesmärk juba pikka aega,» tõdeb Isamaa justiitsministri kandidaat Raivo Aeg. Ta toob näiteks Tallinna Sadama korruptsioonikaasuse, kus tema sõnutsi on menetlusaeg kõigile osalistele ebamõistlikult pikaks veninud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles