Kaja Kallas algatas alternatiivkõnelused (66)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
08.04.2019. Tallinn. Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide koalitsioonikõnelused riigikantseleis. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES FOTO: Eero Vabamaegi/postimees
08.04.2019. Tallinn. Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide koalitsioonikõnelused riigikantseleis. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES FOTO: Eero Vabamaegi/postimees Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Kuigi Keskerakond, Isamaa ja EKRE allkirjastasid juba oma erakondade volikogude poolt heaks kiidetud koalitsioonileppe, alustasid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraadid samal ajal alles oma kõnelusi. Õiguse selleks andis neile reedel president Kersti Kaljulaid, kui ta määras ametlikuks peaministrikandidaadiks valimised võitnud Reformierakonna juhi Kaja Kallase.

«Päeva lõpuks tahaks sõnastada need väärtused, mille osas me saame kokku leppida, et millele meie valitsus võiks tugineda,» ütles Kaja Kallas enne kõneluste algust Postimehele. Peagi selgus aga, et tegemist ei ole isegi mitte koalitsioonikõnelustega.

Illusioone ei loo

«Me ei pea koalitsioonikõnelusi või koalitsioonilepingu läbirääkimisi,» ütles Kallas, viidates sellele, et tegemist on väärtuste aruteluga. Esmaspäeval olid peamisteks arutlusteemadeks julgeolekupoliitika ja demokraatliku õigusriigiga seonduvad teemad. Oma lõpliku plaaniga kavatsevad erakonnad riigikogu ette ilmuda 15. aprillil.

Valitsuse kokkupanemise võimalikkusesse ei tundu usku olevat aga ei Reformierakonna juhil Kaja Kallasel ega ka Sotsiaaldemokraatide esimehel Jevgeni Ossinovskil.

«Me ei pane kokku seda koalitsiooni, kahekesi me seda koalitsiooni ei moodusta,» jäi Kaja Kallas realistlikuks.

Kommentaarid (66)
Copy
Tagasi üles