Otseblogi, fotod ja video: selgusid uue võimuliidu koalitsioonileppe sisu ja ministrikandidaadid (239)

Copy
Loodava koalitsiooni partnerid (vasakult paremale): EKRE esimees Mart Helme, Keskerakonna esimees Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Loodava koalitsiooni partnerid (vasakult paremale): EKRE esimees Mart Helme, Keskerakonna esimees Jüri Ratas ja Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter / Postimees
  • Algatatakse PS muudatus, et seadustada rahvaalgatus ja laiendada rahvahääletust.
  • Võimaldatakse II pensionisambast avalduse alusel väljuda.
  • Abielu mõiste pannakse rahvahääletusele.
  • Abordirahastus jääb eelarvesse alles.

Täna keskpäeval kogunesid Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa volikogud, et kinnitada koalitsioonilepe kolme partei vahel, samuti tehti teatavaks erakondade ministrikandidaadid. 

Keskerakond teatas, et peaministrina jätkab Jüri Ratas, majandus- ja taristuministriks esitatakse Taavi Aas, regionaalministriks Jaak Aab, sotsiaalministriks Tanel Kiik ja haridus- ja teadusministriks Mailis Reps.

EKRE ministrikandidaadid on järgnevad: Mart Helme siseministriks, Martin Helme rahandusministriks, Rene Kokk keskkkonnaministriks, Mart Järvik maaeluministriks ning Marti Kuusik väliskaubandus- ja IT-ministriks. 

Isamaa andis teada, et kaitseministriks esitatakse Jüri Luik, justiitsministriks Raivo Aeg, välisministriks Urmas Reinsalu, rahvastikuministriks Riina Solman ja kultuuriministriks Tõnis Lukas.

Tagasi üles