Kaljulaidi visiit Putini juurde teeb eksperdid murelikuks (36)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole teada, millise sõnumi ja eesmärkidega Eesti president Kersti Kaljulaid Venemaa kolleegi Vladimir Putini juurde läheb. 
Pole teada, millise sõnumi ja eesmärkidega Eesti president Kersti Kaljulaid Venemaa kolleegi Vladimir Putini juurde läheb. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtumine Venemaa presidendiga vajaks põhjalikku ettevalmistust, aga riigikogu väliskomisjon ei tea Kaljulaidi ja Putini jutuajamise teemadest midagi.

President Kersti Kaljulaidi 18. aprilliks planeeritavat kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga varjutab saladuseloor. Siiani pole täpselt teada, miks sellist kõrgel tasemel kohtumist planeeritakse. Mitu eksperti on kritiseerinud arutlusele tulevate teemade salastatust, samuti asjaolu, et visiidi planeerimine käib ajal, mil Eesti valitsus pole paigas.

Kuigi Interfax teatas, et Kremli teatel teeb ka Venemaa Kaljulaidiga kohtumiseks ettevalmistusi, eile õhtuks presidendi kantselei seda kinnitada ei saanud. «Ametlikku vastust ei ole. Aega on veel piisavalt, võtame rahulikult,» ütles presidendi kantselei avalike suhete juht Taavi Linnamäe.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles