President teeb Kaja Kallasele ettepaneku valitsuse moodustamiseks (43)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Elmo Riig

Vabariigi president teeb reedel Reformierakonna juhile Kaja Kallasele ettepaneku valitsuse moodustamiseks.

President Kersti Kaljulaid kohtub reedel Kadriorus Reformierakonna esimehe Kaja Kallasega, kellele teeb ettepaneku valitsuse moodustamiseks. 

Juba eelnevalt on president korduvalt öelnud, et teeb ettepaneku valimised võitnud erakonnale. Reformierakond võitis valimised, kelle poolt hääletas 28,8 protsenti valijatest ehk 162 332 valijat. See annab Kaja Kallase juhitud parteile riigikogus 34 kohta. 

Reformierakonna esinaine Kaja Kallas ütles märtsikuus: «President teeb mulle ettepaneku valitsus moodustada. Üks variant on võtta ettepanek vastu, teine variant on loobuda, kui hääli tõenäoliselt kokku ei tule.» Ta ütles, et ta igal juhul esineb kõnega ning tutvustab alternatiivi. «Ma igal juhul pean sellesse võitlustulle minema, ilma et ma kohe loobuksin,» sõnas ta.

Reformierakonna juht lisas, et vähemusvalitsuse sünd pole tõenäoline. «Vähemusvalitsusega kindlasti ei suuda ellu viia otsuseid nelja aasta jooksul ja see ei saa olla stabiilne.»

Keskerakonna poolt hääletas 3. märtsil toimunud riigikogu valimistel 129 823 valijat, mis annab 23 protsenti häältest ja 26 kohta riigikogus. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poolt hääletas 100 439 valijat, mis on 17,8 protsenti ja annab 19 kohta riigikogus. Isamaa poolt 64 239 valijat (11,4 protsenti häältest) ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) poolt 55 349 valijat (9,8 protsenti häältest).

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles